C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal - Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76   
     

       
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOGO
     
Imatge Es Mercadal ha rebut un ajut per a la restauració del Bot Salvavides: 11/10/2021

L'Ajuntament des Mercadal ha rebut un ajut per a la restauració del Bot Salvavides de Fornells. Aquest ajut ha estat concedit per FOGAIBA en la Resolució d'ajuts per mínims a l'empara de l'Estratègia de Desenvolupament Local de Pesca de l'Associació Leader Illa de Menorca.
 

 

Es Mercadal ha rebut un ajut per a la restauració del Bot Salvavides:

ImatgeL'Ajuntament des Mercadal ha rebut un ajut de 100.000 euros per a la restauració del Bot Salvavides de Fornells. Aquest ajut és el màxim que es pot atorgar i ha estat concedit per FOGAIBA en la Resolució d'ajuts per mínims a l'empara de l'Estratègia de Desenvolupament Local de Pesca de l'Associació Leader Illa de Menorca, en el marc de la mesura 4.1.2. del Fons Europeu Marítim i de Pesca, corresponent als anys 2018-2022.


L'ajuntament des Mercadal fa més d'un any que està tramitant aquesta ajuda, que permetrà restaurar aquest bé patrimonial del poble de Fornells, un vaixell amb molta història i que és molt estimat pels pescadors i també pel poble de Fornells, un vaixell que ha salvat moltes vides.

Es pretén que el bot sigui més maniobrable i es pugui emprar durant tot l'any. Es canviarà el motor i es rehabilitarà la fusta de bell nou. Tot i que el cost es pot considerar elevat, s'ha d'entendre la circumstància que s'havia d'arreglar o, en cas contrari, hauria hagut de sortir de l'aigua per sempre. El «Fornells Uno», amb núm. de matrícula 8-MH-1, que consta d’11,28 metres d’eslora i 2,27 de màniga, es troba en molt mal estat i segons recomanacions del patró i constructors del bot s’han de fer diverses reparacions importants per garantir-ne el bon funcionament. El bot ha sofert un procés de deteriorament causat pel pas del temps i per l'exposició de la fusta a una constant humitat que l’ha debilitat i desprotegit contra desfibraments, fongs i altres agents com són les tèrmits o els corcs. Ha perdut la hidratació que permet una major durabilitat, resistència i duresa. Té vies d'aigua i taules podrides, per la qual cosa l’embarcació no es troba en condicions de navegar. L’Ajuntament des Mercadal considera que aquest bot té un valor històric per al municipi i, de fet, sempre l’ha utilitzat en diversos actes festius, com són els dies 5 de gener, el dia de la Trobada de la Vela llatina, el 16 de juliol i el dilluns de les festes de Sant Antoni.  

Per altra banda, la restauració, que durarà 1 any, s'ha adjudicat a Drassanes Verat SL amb un preu de sortida de 147.970,32 euros iva inclòs. Aquest mestre d'aixa de Ciutadella executarà les obres, que consistiran en una restauració integral del bot per 142.336,69 euros iva inclòs. L'ajuntament només pagarà de fons propis 42.336,69 euros, el 30%, ja que compta amb la subvenció del FOGAIBA.
 

 
 
C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal
Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76
general@esmercadal.es

       
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS
Ajuntament de Ferreries